Weekend BelgoCC 2019

Weekend BELGO CC 2019


Dit weekend werd georganiseerd door de Waalse club MCB onder de vleugels van de Waalse liga LFBCM.

Op uitnodiging van de Waalse Liga konden alle aangesloten clubs deelnemen aan het tweede Belgo CC.  Met drie Waalse en twee Vlaamse clubs namen we hieraan deel.  Meer dan 100 motorhomes vertrokken dan ook vrijdag richting Provinciaal domein van Chevetogne. De Waalse club MCB stond in voor de volledige organisatie en verwelkomde ons op dit prachtige domein. Iedereen kreeg zijn informatiepakket en een geschenk!  ’s Avonds was er een welkomstdrink als algemene verbroedering tussen de deelnemende clubs.

Wij hadden in de voormiddag vrije tijd, terwijl anderen met autocars op uitstap gingen .


We maakten gretig gebruik van het toeristisch treintje om dit uitgestrekte domein van 550 ha dat zich uitstrekt aan de voet van de Ardennen te verkennen.


Het is de ideale plek voor een dagje uit met de familie, geweldige speeltuinen, sport en wateractiviteiten, cultuur, picknick, een museum, restaurants en nog zoveel meer.

Om 13 uur was het onze beurt om met de autocars op uitstap te gaan.

Een eerste bezoek bracht ons naar het gravenkasteel, of Château Comtal de Rochefort. 

We werden verwelkomt door Emelyne en Ermentrude, de twee nog levende heksen van deze burcht. Zij bezorgden ons een interessante rondleiding tussen de overblijfselen van deze burcht, ooit gebouwd rond de 12de eeuw.


Deze burcht zou haar naam geven aan het gehucht dat onderaan de vesting ontstond nl. Rochefort dit is afgeleid van Rocha Fortis of versterkte burcht. Hier leeft ook nog een oude legende.


De heksen nodigden uit de groep een dame en een heer uit om de graaf en de gravin te vertolken, waarvan hun baby ontvoerd werd door een aap. Na de belofte een kapel te bouwen kregen zij het kindje terug.


De uitgekozenen gaven hier een mooi stukje toneel ten beste, echt bravo voor de vertolking.

Na dit bezoek maakten we een wandeling naar de Grot Van Lorette.  Ze wordt ook wel het kleine zusje van de grotten van Han genoemd.


Als inleiding kregen we eerst een filmpje over de grot te zien, daarna daalden we af in de diepte voor een ondergrondse wandeling door zalen met namen zoals Sabbatzaal of de grote natuurramp.


Op het laagste punt zo’n 60m ondergronds laat de gids een kleine luchtballon op die de ware hoogte van de zaal accentueert.


Eenmaal terug op de parking werd het stilaan tijd om in de grote tent aan te schuiven voor het aperitief en het avondmaal.


Het was een reuze buffet met keuze uit warm of koude schotel, er was meer dan voldoende voor de grote eters onder ons, iedereen kon zijn buikje rond eten en ieder gaatje vullen.


Na dit voortreffelijke festijn volgde er muziek en kon iedereen de beentjes strekken op de dansvloer.


Wie zich ingeschreven had kon rond negen uur aanschuiven voor het ontbijt.

Nadien waren er nog 3 wandelingen voorzien. De paddenstoelen-, de natuur- of de muzikale wandeling. 


Deze laatste had het meeste succes, die werd namelijk begeleid door een Jazz combo die prachtige Dixieland muziek bracht!!

Het was prachtig nazomerweer de tafels en stoelen werden boven gehaald om buiten te eten en te genieten van het zonnetje.

Om 15 uur werd deze Belgo CC afgesloten.

Meegebrachte geschenken werden overhandigd aan de organiserende club. 


Onder luid applaus dankten wij de MCB voor deze prachtige organisatie.


Volgende afspraak is in 2021 en dan zijn we er zeker terug bij.


Verslag: Janssens Erna

De Zwervers Vlaanderen

Beleef met ons prachtige en leerrijke weekends

Accepteren