Ledenfeest

Feestweekend Ravels


Als afsluiter van een fantastisch zwerversjaar vertrokken we allen richting Ravels. Al was het buiten koud en regende het pijpenstelen we troffen mekaar al in feeststemming in de gezellige warme Schuur van Feestzalen Molenhof.


Zaterdag


Een bezoek aan Hortipower of beter gezegd een immense tomaten kwekerij.  We werden verwelkomt door Tom Lefevre en zijn echtgenote en terwijl wij konden genieten van warme koffie kregen we al een inleiding over dit bedrijf dat tevens een productiebedrijf van Tomeco is met als slogan  “ Feel good tomatoos!”.  De tomaten die je een goed gevoel geven. 

Zij telen duurzame tomaten met respect voor traditie, in een moderne en ecologische omgeving.  Zij telen ondermeer de Pomodori of pruimtomaat, San Marzano en de mini trostomaatjes.


Zijn tomaten niet altijd rood? 


Hortipower kweekt ook gele, roze en bruin gestreepte tomaten. Dankzij hybride (led) belichting is er meer productie en zijn er het jaar rond kwaliteitsvolle tomaten. Het terrein beslaat 14,5ha waarvan 6,5ha belicht is. Om te groeien hebben de planten ook warmte, lucht en vochtigheid nodig. Hoe koud het buiten ook is,  in de serres is het altijd een beetje zomer. 

Regenwater wordt opgevangen op het dak van de serre, opgeslagen in grote vijvers om nadien te gebruiken om de planten water te geven. Hommels en nuttige insecten worden bewust ingezet voor biologische bestuiving en insecten bestrijding. 


Tijdens de rondleiding door de immense serres mochten we natuurlijk proeven van deze kwaliteits tomaten en als afsluiter kreeg elk van ons een bakje smaakvolle mini tomaatjes.Voor het volgend bezoek staken we de grens over naar Baarle Hertog.  In het Baarle’s kaarsen museum zijn de monumentale kunstkaarsen van Fritz Spies ondergebracht, een kunstenaar geboren in Leeuwarden die later door verkoop van zijn kaarsen in Baarle terechtgekomen is.  

Kaarsen die een verhaal vertellen, fijnzinnig van vorm en kleur.


Deze kaarsen gemaakt uit bijenwas zijn geïnspireerd vanuit een diep geloof, met spatels, een pennenmesje, prikkers, naalden en verfborsteltjes. 


Aan sommige kaarsen werkte hij twee jaar. Fritz Spies werd ook een aantal keren in audiëntie ontvangen door Paus Johannes Paulus.  Bij die gelegenheid bood hij steeds een devotiekaars aan de kerkvorst aan. Speciaal is ook de verzetsherdenkingskaars, waarin de relikwieën van vier verzetslui die door de nazi’s gefusilleerd verwerkt zijn, waaronder een stukje van de jas van de moeder van de toenmalige burgemeester van Baarle die ze op de dag van haar arrestatie droeg.


Na dit bezoek werd het hoog tijd om naar de parking te rijden. In onze beste outfit verschenen we om 18 uur voor het aperitief ons aangeboden door ons bestuur. 


De kerstman kwam op bezoek en ieder van ons kreeg een toffe boodschappentas versierd met het logo van onze club. Daarna was het aanschuiven aan het rijkelijk gevulde buffet met internationale gerechten zodat ieder zijn gading vond. Super lekker !!!


Rudy presenteerde via PPS het voorbije zwerversjaar gespekt met de nodige rariteiten en  iedereen vindt het leuk dit alles nog eens terug te zien.

Onze nieuwbakken discobar, voorzien van een nieuw kleedje door Dirk en belichting door Philippe zorgde voor luchtige dansmuziek en we gooiden de beentjes los tot in de vroege uurtjes.


Zondag


Al was het met kleine oogjes door de korte slaap iedereen was tijdig op het ontbijt. Geurende koffie en broodjes met allerlei beleg gaven weer energie. De traditionele ledenvergadering volgde.


Van het filmpje van onze reis naar het EuroCC in Cararra konden we nog eens nagenieten, waarna we ook eens mochten proeven hoe de reis voor volgend jaar naar het 43ste EuroCC in Amposta er zal uitzien.


Onze jaarlijkse quiz voor de beste zwerver van het jaar werd gewonnen door Rudy M. Op de tonen van Amigo’s Para Siempre werd het weekend afgesloten en namen we afscheid van elkaar.               


Dit weekend danken we aan Geert en Tamara, al waren er obstakels om dit weekend te organiseren, deze locatie en bediening waren er één om U tegen te zeggen.


Ook in naam van alle leden dank aan ons voltallig bestuur voor hun inzet om voor ons al deze fijne leuke weekends te organiseren.


Verslag: Janssens Erna

De Zwervers Vlaanderen

Beleef met ons prachtige en leerrijke weekends

Accepteren