Milieu


Milieusticker Frankrijk


Wie op reis gaat naar Frankrijk moet al een tijdje rekening houden dat een milieusticker nodig is voor verschillende plaatsen o.a. voor Parijs, Grenoble, Lyon, Straatsburg en Toulouse


Dat zijn echter niet de enige plaatsen, want een aantal departementen hebben een dergelijke regeling al is het er niet zo streng. Hier is het steeds de prefect van het betrefende departement die beslist wanneer en voor welke wagens een beperking van kracht wordt. Meestal gaat het dan om die wagens met een sticker van milieunorm 4 en 5, de oudste voertuigen. Deze beperking zal ingaan indien er echt luchtvervuiling optreed, dan pas zal de prefect beslissingen nemen.


Hier een overzicht van data en departementen waar zo'n milieusticker van kracht kan zijn:

Sinds juni 2017 departement Bouche-du-Rhône; juli 2017 Gironde; augustus 2017 Côte-d'Or + Hérault; oktober 2017 Haute-Savoie + Vandée; November 2017 Drôme + Savoie + Maine-et-Loire + Loiret + Eure-et-Loir + Puy-de-Dôme.


Geert, onze ondervoorzitter, heeft alle gegevens voor de aanvraag van zo'n milieusticker opgezocht en dat alles netjes vertaald in het Nederlands zodat niemand nog moet sukkelen met het Frans. Je kan hier dan ook de PDF die Geert samenstelde ophalen zodat het aanvragen van het vignet kinderspel is.

overzicht van de betreffende departementen                   

verschillende mogellijke stickers volgens de ouderdom en type voertuig

De Zwervers Vlaanderen

Beleef met ons prachtige en leerrijke weekends

Accepteren