Menu september 2019


Menu september 2019


Panzarella

 

Italiaanse broodsalade ontstaan in de volkskeuken van Toscane en Umbrië.

Vroeger enkel door arme mensen gegeten omdat het oude stukjes brood bevat.

Burrata is Italiaanse verse kaas gemaakt van mozzarella en room.

In plaats van oud brood heb ik kant en klare bruschettine gebruikt.

 

Ingrediënten (voor twee personen)

 

- salade

- 200 gr kerstomaatjes

- 1/2 komkommer

- 1 ajuin

- 50 gr zwarte olijven

- 2 eetlepels kappertjes

- 1 bol burrata 125 gr

- 50 gr bruschettine

- 1 teentje knoflook

- olijfolie en balsamico

- peper en zout, Italiaanse kruiden

 

Bereiding:

 

- de bruschettine in stukjes verpulveren

- de tomaten in 2 snijden en de komkommer in blokjes

- de ajuin in ringen versnijden

- in een grote kom de groenten en de bruschettine mengen

- knoflook persen en toevoegen

- de olijven, olie en azijn, kappertjes en kruiding bijvoegen

- alles goed mengen en even laten rusten

- de burrata besprenkelen met olijfolie en op smaak brengen met peper en zout

- na 20 min het mengsel opdienen met twee handen vol salade en de burrata

 

TIP: voor de liefhebbers kan je nog ansjovis toevoegen

 

Reis veilig, geniet en eet smakelijk!

 

Pascale Myncke-Magosse

De Zwervers Vlaanderen

Beleef met ons prachtige en leerrijke weekends

Accepteren