Menu november 2019

Menu november 2019

Pompoenlasagne met paddenstoelen

 


De smaak van de herfst met een warm gerecht met pompoen en paddenstoelen.


 

Ingrediënten (voor twee personen)

 

- 500 gr pompoenblokjes (vers of diepvries)

- 250 gr paddenstoelen mengeling

- 2 teentjes knoflook

- 4 bladen verse lasagne

- 100 gr kruidenkaas

- 1 bouillonblokje

- 1 glas witte wijn (eerst eens proeven !)

- 150 gr spekblokjes

- 150 ml room

- 50 gr geraspte Parmezaan

- truffelolie

- kruiden : peper en zout, kurkuma

- boter

 

Bereiding:


- de pompoenblokjes aanstoven in een beetje boter met kleine hoeveelheid water

- pompoenpuree maken : kruidenkaas en scheutje room toevoegen

- de puree afkruiden met peper, zout en kurkuma, warm houden

- de paddenstoelen samen met de geraspte look en de spekblokjes op hoge temperatuur aanbakken

- afkruiden en in wacht houden in een pot met deksel

- in dezelfde pan als de paddenstoelen (niet afwassen) de saus maken

- pan afblussen met de vooreerst geproefde wijn, room, bouillonblokje en het vocht van de

   paddenstoelen toevoegen

- de saus een beetje laten inkoken en afkruiden, truffelolie toevoegen

- de lasagne bladen opwarmen in de saus, leg ze zodanig dat ze niet aan elkaar kleven

- bord opbouwen:

  • laagje pompoenpuree
  • laagje paddenstoelen
  • lasagne blad
  • laagje pompoenpuree
  • lasagne blad
  • laagje paddenstoelen

- afwerken met de saus en de verse geraspte Parmezaan

 

Reis veilig, geniet en eet smakelijk!

 

Pascale Myncke-Magosse

 

De Zwervers Vlaanderen

Beleef met ons prachtige en leerrijke weekends

Accepteren