Menu juni 2019

Menu juni 2019


Italiaans charcuterie bordje

 

Een bordje vol souvenirs vanuit Italië, gerookte vleeswaren zijn een ware autoriteit in Italië. Ze worden dikwijls als antipasti geserveerd maar je kan er ook een volwaardige maaltijd van maken in combinatie met gebakken groenten, olijfolie en brood.


 

Ingrediënten: (voor 2 personen)

 

- groenten:        

- 1 courgette

- 1 rode, 1 groene, 1 gele paprika

- 1 aubergine

- 2 grissinistokjes

- brood

- charcuterie: ongeveer 250 gr: porchetta, prosciutto, salami, coppa

- olijfolie en balsamico

- kruiden: peper en zout, Provençaalse kruiden

- parmezaanschilfers


 

Bereiding:

 

- snij met een dunschiller 4 mooie slierten van de ongeschilde courgette

- snij de groenten en de rest van de courgette in blokjes van ongeveer 1 cm op 1 cm

- de groenten aanbakken in olijfolie en kruiden

- de groenten afwerken met 2 eetlepels balsamico en laten afkoelen

- met de 2 courgette slierten een rondje vormen op een bord en opvullen met groenten

- de charcuterie er rond dresseren

- afwerken met wat olijfolie en een grissinistokje en de parmezaan

 

Reis veilig, geniet en eet smakelijk!

 

Pascale Myncke-Magosse

 

De Zwervers Vlaanderen

Beleef met ons prachtige en leerrijke weekends

Accepteren