Menu juli 2019

Menu juli 2019

 

Aubergine rolletjes

 

Een plant oorspronkelijk afkomstig van Myanmar (Azië) die later door de Arabieren in de middeleeuwen in Spanje werd geïntroduceerd.

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

 

- groenten: 1 aubergine, 1 ajuin, 1 paprika,1 courgette, 3 teentjes look

- 200gr gehakt

- 1 blikje tomatenconcentraat

- olijfolie

- kruiden: peper en zout, Provençaalse kruiden, paprika poeder, spaghetti kruiden

 

Bereiding:

 

- de aubergine in de lengte, in 6 gelijke plakken snijden

- de rest van de aubergine en de andere groenten fijn snijden

- de groenten aanstoven, kruiden met paprika, Provençaalse kruiden, peper, zout

- als de groenten bijna gaar zijn, een blikje tomatenconcentraat toevoegen

- ondertussen de aubergine plakken bakken in veel olijfolie

- deze ook kruiden met peper en zout

- de plakken laten uitlekken op keukenpapier

- in dezelfde pan het gehakt aanbakken en kruiden met spaghetti kruiden

- de aubergine rolletjes maken met het gehakt

- deze opdienen met de groenten

 

TIP: je kan de rolletjes vooraf maken en opwarmen in de groenten mengeling op een

      zacht vuurtje.

 

Reis veilig, geniet en eet smakelijk!

 

Pascale Myncke-Magosse

De Zwervers Vlaanderen

Beleef met ons prachtige en leerrijke weekends

Accepteren