Menu februari 2020

Menu februari 2020



Roerbakspruiten met worst

 

Typisch Belgisch product, allerlekkerst in de wintermaanden, boordevol smaak.

Deze smaak verandert tijdens het seizoen, tegen de lente toe worden de spruiten lekker zoet.

 

Ingrediënten:( voor 2 personen)

 

- 500 gr spruiten

- 400 gr chipolata worst

- olijfolie of olie om te bakken

- 50 gr Parmezaankaas

- kruiden: peper en zout, nootmuskaat

 

Bereiding:

 

- spruiten schoon maken

- koken in ruim water samen met zout

-net niet beetgaar koken, tussen de 5 à 10 min -afgieten en goed laten uitlekken -chipolata in kleine stukjes snijden van ongeveer 2 cm

- in een grote anti-kleefpan de worstjes aanbakken

- de spruiten bij de worst toevoegen en samen verder roerbakken

- afkruiden en bakken tot spruiten gaar zijn

- opdienen op een bord en eventueel afwerken met gemalen Parmezaan

 

Reis veilig, geniet en eet smakelijk!

 

Pascale Myncke-Magosse

 

De Zwervers Vlaanderen

Beleef met ons prachtige en leerrijke weekends

Accepteren