Menu april 2020





 

Een echte klassieker uit de Vlaamse keuken, maar met een Zuiderse twist, deze keer met paprika’s.

 

Ingrediënten (voor twee personen)

 

- 300 gr gehakt

- 1 ajuintje

- 2 teentjes look

- 1 losgeklopt eitje

- 75 gr paneermeel

- 2 rode paprika’s

- 1 groene paprika

- 200 ml room

- 100 ml witte wijn

- 2 eetlepels ketchup

- olijfolie

- kruiden: peper en zout, paprikapoeder, kurkumapoeder, Provençaalse kruiden

 

 

Bereiding :

 

- het gehakt kneden met het paneermeel, een eitje en de kruiden

- draai kleine balletjes van het gehakt en laat deze een beetje opstijven in koelkast

- in een grote pan, in olijfolie deze rondom bruin bakken

- vlees dan even uit de pan halen

- in dezelfde vetstof de paprika’s in grote stukken aanbakken

- hierbij voegen we het ajuintje en de verse fijn versnipperde look

- als de groenten bijna gaar zijn, opnieuw kruiden met dezelfde kruiden als in het gehakt

- blussen met de witte wijn en de room

- voeg de vleesballetjes bij de groenten en laat deze op een lage stand 5 à 10 min pruttelen

- 2 eetlepels ketchup toevoegen en eventueel bij kruiden

 

Reis veilig, geniet en eet smakelijk!

 

Pascale Myncke-Magosse

 

Menu april 2020

BALLETJES in paprikasaus

De Zwervers Vlaanderen

Beleef met ons prachtige en leerrijke weekends

Accepteren